mandag 24. september 2012

Lærere


Det finnes flere forskjellige typer lærere. De lærer bort på forskjellige måter, oppfører seg forskjellige og snakker forskjellig. Jeg har valgt å gi disse forskjellige navn, og jeg har nå tenkt til å beskrive tre av disse typene for deg.

Av disse typene har vi alle forskjellige favoritter. Min personlige favoritt er IdontgiveaFrank, også kjent som Frank.

IdontgiveaFrank: Navnet er sammensatt fra den engelske setningen “I don’t give a fuck” og Frank. Frank er et navn valgt fordi det passet bra. Frank er læreren som ikke bryr seg om de personlige problemene dine. Han forteller ikke om seg og forventer ikke at du skal gjøre det heller. Får du dårlige karakterer er det din feil og du må jobbe hardere. Får du bra karakterer er det flott for deg.

Om du møter opp i timen eller ikke, eller hvorfor du ikke møtte opp, blåser han i. For DU er gammel nok til å passe på deg selv og ta ansvar for egen læring, så hvis du vil kaste vekk livet ditt på å sove kan du bare ha det så godt.

FamilieKari: FamilieKari er også kjent som Kari. Navnet hennes er satt sammen av familie og jentenavnet Kari. Denne typen lærer har fått et kvinnenavn fordi det som oftest er kvinner som besetter denne rollen.

FamilieKari er svært glad i familien sin. Hun bruker enhver anledning til å dra inn barna sine og ektefellen sin og forteller om deres personlige liv. Hva datteren jobber med, hvordan ektefellen har det, hvor gammel sønnen er blitt. Ting som gjerne er helt urelevant for det egentlige emne og faget. Denne typen lærer er gjerne glad i å plassere elevene i grupper, for at de skal lære seg å arbeide sammen.

The bomb (bomben): The bomb har fått navnet sitt av to grunnen.
1. Det kan være en ganske kul og flink lærer, som forstår elevene godt.
2. Han kan eksplodere når som helst.

The bomb er et velkjent og farlig fenomen, som alle elever vil oppleve før eller siden. Han kommer inn i klasserommet smilende og blid. Han introduserer seg selv og alle vil få følelsen av at dette, det er en lærer du kommer til å like. Han kan tulle og tøyse, men om elevene setter en fot over streken, så sprekker han. Da forvandles han til et høylytt og farlig vesen, ansiktet hans blir helt rødt og han kan kjefte og skrike i flere minutter.

Ingen vet hvor grensen går og det er helt umulig å skjelne når han kommer til å eksplodere, det er derfor denne typen er den farligste av alle typene. Jeg anbefaler sterkt at du holder deg på en god tone med denne læreren gjennom hele året.

Takk for meg.


Bilde (http://edudemic.com/2011/05/private-school-pay/)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar